Nederlanders marsen tegen regen

"Stop het slechte weer!". Zo'n 900 mensen hebben zich via Facebook aangemeld om zaterdagmiddag in Amsterdam een protestmars te lopen tegen het langdurig slechte weer. Dat de zon inmiddels weer is gaan schijnen, maakt de organisatie niets uit.

ccardinaels

"We zien al een beetje resultaat, dus nu moeten we even doorzetten", vindt Pum van den Berg, voorzitter van het onlangs opgerichte Actiecomité Stop Het Slechte Weer. "We willen minimaal twee weken lang zon en 25 graden."

De zonliefhebbers verzamelen zich vanaf 12.30 uur bij het standbeeld van Rembrandt van Rijn op het Rembrandtplein in Amsterdam. Om 13.30 uur lopen de demonstranten via de Vijzelstraat, Vijzelgracht en Weteringschans naar het Leidseplein. Na aankomst geeft voorzitter Van den Berg om 14.45 uur een toespraak bij café Heineken Hoek, gevolgd door een persconferentie.

De afterparty bestaat uit "een greep uit de meest lachwekkende Facebookreacties" en "een dj die foute zomerhitjes in zal zetten", aldus de organisatie op de Facebookpagina van het Nederlandse evenement.

Foto AFP