1 / 11

Décopatchen bij Foto Dali

Wie zich in de vakantie verveelt en graag knutselt kan terecht bij Foto Dali voor een cursus décopatch. Deze vanuit Frankrijk afkomstige decoratietechniek is eenvoudig aan te leren en bijzonder in trek bij zowel jong als oud.

Alice Luyckx: “Décopatch laat zich het best omschrijven als verven met papier.

Tilborghs Margo

Het is een découpage-techniek met een verbluffend resultaat. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan décopatchen op vrijwel alle materialen: glas, hout, kunststof, piepschuim, metaal, etc. Zo kan je fotolijstjes, opbergdoosjes, een stoel of zelfs een oude fiets beplakken … het is allemaal mogelijk.”

Anne-Joele, Lisanne en Roos zijn ook van de partij: “We gaan nu naar het middelbaar en daar hebben we natuurlijk kaften nodig. Doordat we ze zelf decoreren hebben we originele kaften die niemand anders zal hebben.”

“Het is ook helemaal niet moeilijk”, legt Lisanne uit. “Je scheurt of knipt het décopatch papier, je brengt de lijmlak aan op de ondergrond, je plakt een stukje décopatch papier op het ingelijmde oppervlak en vervolgens breng je een nieuwe laag lijmvernis aan op het stukje papier en je strijkt dit gelijk glad vanuit het midden naar de randen.”

“Inderdaad”, vervolledigd Alice nog. “Slecht plakkende randen kan je boven en onder opnieuw insmeren met lijm. Voor gebruiksvoorwerpen of decoratie die je graag buiten gebruikt breng je meerdere lagen vernis aan.”

“Het décopatchpapier is ultra dun maar bijzonder sterk. In de lijm die we gebruiken is ook lak verwerkt zodat het resultaat het effect krijgt van porselein. Eigenlijk kan, wat je ook maakt, niet mislukken”, zegt Alice nog.

Deelname aan een workshop kost 10 euro.

Je brengt je eigen voorwerp mee of koopt een mal in de winkel. Papier is in de winkel voorhanden maar andere gewenste motieven zijn eveneens tijdens de workshop verkrijgbaar. De sessies gaan elke derde woensdag van de maand door van 13u30 tot 16u00. Vooraf inschrijven is wenselijk.

Info:

03.667.74.45 of daliessen@skynet.be MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio