Wiggins: "Ik wil mij morgen tonen"

Wiggins: Ik wil mij morgen tonen

Wiggins: "Ik wil mij morgen tonen"

Print
Zaterdag wacht Bradley Wiggins (Team Sky) in de Tour nog een belangrijke individuele tijdrit over 53,3 kilometer tussen Bonneval en Chartres. Enkel een ongeval kan er nog voor zorgen dat Wiggins niet de eerste Brit is die het gele shirt mag aantrekken in Parijs.

"Ik geloof er alvast in, maar deze Tour de France is nog niet voorbij", verduidelijkte 'Wiggo'. "Het was vandaag een gevaarlijke finale en deze ochtend hadden we tijdens de teambespreking voorgenomen alles in het werk te stellen om Mark Cavendish zoveel mogelijk te helpen in de jacht naar zijn tweede ritzege. Dat gebeurde dus. Ik gaf 'Cav' een geschenk terug voor het werk dat hij voor mij leverde de afgelopen weken door voor hem de sprint aan te trekken".

"Of ik de individuele tijdrit moet winnen om te tonen dat ik de beste renner uit deze rittenkoers ben? Niet echt. Kijk, ik wil na elke rit zoveel mogelijk en zo snel mogelijk recupereren. Daarom ook haast ik mij naar de bus om te gaan losrijden. Van de rest trek ik mij niet veel meer aan. Dat de Franse president hier was? Ik had al een belangrijk iemand opgemerkt maar ik dacht eerst dat het een filmster was uit de film Love Story. Morgen wacht de tijdrit waarin ik mij wil tonen."

Foto Photo News

Meer sportnieuws