Dirk Demol: "B-staal Schleck positief? Iedereen kent dan de gevolgen"

Dirk Demol: B-staal Schleck positief? Iedereen kent dan de gevolgen

Dirk Demol: "B-staal Schleck positief? Iedereen kent dan de gevolgen"

Print
Na de finish van de achttiende tourrit vrijdag in Brive-La-Gaillarde sijpelde ook het bericht binnen dat het B-staal van Fränk Schleck (RadioShack-Nissan-Trek) eveneens positief testte op het vochtafdrijvende middel, Xipamide.

"Is dat zo? Dat is helemaal niet goed", stelde sportdirecteur Dirk Demol. "Wij hadden dit zeker niet verwacht. Dit nieuws overvalt me compleet. Ik weet eigenlijk niet wat ik hierop moet zeggen of hoe ik hierop moet reageren. Hopelijk heeft dit geen gevolgen voor de ploeg in zijn geheel".

"Fränk zelf stelde eerder al niet te weten hoe dat product in zijn lichaam was gekomen. Nu dit. We kunnen deze affaire missen als kiespijn. Wij maakten een heel moeilijke periode door. De fusie was een lastige bevalling en ook op sportief vlak kenden wij heel wat tegenslagen dit jaar. Wat er nu staat te gebeuren met Fränk Schleck? We moeten alles nog eens goed laten bezinken, maar iedereen weet onderhand wel wat er gebeurt als iemand betrapt wordt op het gebruik van doping", besloot Demol.

Foto Photo News

Meer sportnieuws