Cavendish: "Ik heb driejarig contract bij Sky"

Cavendish: Ik heb driejarig contract bij Sky

Cavendish: "Ik heb driejarig contract bij Sky"

Print
Mark Cavendish boekte in Brive-la-Gaillarde zijn tweede dagzege in deze Tour de France. "Voor iemand die de afgelopen jaren gewend was vijf keer per Tour te winnen, waren het inderdaad geen makkelijke drie weken", vertelde de Brit na afloop. "Maar ik kan ermee leven. Zo vaak krijgt een team de kans niet om de gele trui te behalen. Ik ben dan ook enorm trots deel uit te maken van Team Sky."

De wereldkampioen moest ook vrijdagochtend smeken om een spurt. "Men wilde aanvankelijk een ontsnapping laten gaan. 'Please, please... Mag ik een spurt', smeekte ik. Toen nam Wiggins het woord en zei dat we op een spurt zouden mikken. De situatie was heel lang ideaal. Boasson zat mee vooraan en deed actheraf nog zijn deel van het werk. We wilden de vluchters zo laat mogelijk teruggrijpen omdat anders Lotto met zijn trein zou afkomen. Ja, ik moest mijn spurt van ver inzetten. Sanchez en Roche hadden nog een flinke kloof zodat ik op zeshonderd meter van de finish moest aangaan."

Het gonsde de voorbije dagen van de geruchten als zou Cavendish niet meer tevreden zijn bij Team Sky. "Ik heb een driejarig contract getekend bij het team", was het droge antwoorde van de wereldkampioen.

GVDL
Foto Reuters

Meer sportnieuws