Eten en zingen in het Karrenmuseum op 5 augustus

Eten en zingen in het Karrenmuseum op 5 augustus

Eten en zingen in het Karrenmuseum op 5 augustus

Print
Essen - Emoties troef op zondag 5 augustus vanaf 13u30 in het Karrenmuseum in Essen. Beleef de pure Kempen tijdens het smakelijke muziekevenement Kempen zingt - Kempen kookt.
Brood en spelen, meer is er niet nodig voor een geslaagde zondagmiddag in de zomervakantie.

Kempen zingtHet Essense mannenkoor Cantores geeft het startschot om 13u30. Veston zet er met zijn Vlaams gezongen rootsmuziek de swing in. Op de purp’ren hei zal nog wel lukken maar ken jij het Wolleweverslied? Zangeres Kathleen Vandenhoudt neemt een duik in het gezongen

erfgoed. Samen met haar muzikanten Bart Buls en Piet Vanden Heuvel haalt zij de fijnste liedjes van onder het stof. Smeer alvast de keel. De zangboekjes liggen klaar.

Kempen kooktTypische hapjes uit de Kempen? Kok Jeroen Van Alpen, gekend van zijn spraakmakende deelname aan ‘Mijn restaurant’, leert iedereen de kneepjes van het vak. Met zijn culinaire roadshow zet hij Kempische hapjes in de kijker. Op de aansluitende duurzame markt vind je uit

een keuze van een 15-tal standen ongetwijfeld de gepaste ingrediënten voor de gerechtjes of nog meer typisch Kempische producten gaande van aardbeien tot pompoenen of zelfs paardenmelk.

PostkaartcollectieVerder draagt Essen haar steentje ook bij in de unieke postkaartcollectie van dit regionale erfgoedproject. De aardbeienpluk van de familie Luyckx van begin 20ste eeuw werd hiervoor uitgekozen. Alle geïnteresseerde aanwezigen kunnen deze postkaart bekomen tijdens deze namiddag.

MaTi

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio