Ook B-staal Fränk Schleck positief

Ook B-staal Fränk Schleck positief

Ook B-staal Fränk Schleck positief

Print
Ook het B-staal van Fränk Schleck blijkt positief. Dat zegt de renner zelf. De Luxemburger blijft echter zijn onschuld staande houden. De Internationale Wielerunie UCI bevestigde dat het B-staal positief is. Zoals het reglement het voorschrijft, gaat de UCI aan de Luxemburgse wielerbond vragen om een disciplinaire procedure te beginnen tegen de renner.

"Ik heb vandaag het resultaat van mijn B-staal gekregen, dat was ook positief", stond in het communiqué dat de renner de wereld instuurde. "Maar dat verandert niets voor mij, ik heb niets illegaal gedaan".

Schleck leverde een positieve dopingplas af op zaterdag 14 juli, na de dertiende etappe in de Tour de France naar Cap d'Agde. Hij testte positief op het gebruik van Xipamide, een vochtafdrijvend middel. Dat middel is geen doping, maar kan gebruikt worden om dopinggebruik te maskeren. "Ik blijf zoeken hoe het verboden middel in mijn lichaam terecht kwam", klonk hij strijdvaardig. "Op dit moment analyseren we de dagen voor de controle van minuut tot minuut: wat at ik, wat dronk ik?"

Xipamide kan gebruikt worden tegen een hoge bloeddruk, maar het wordt ook vaak aangetroffen bij bloedtransfusies. "Specialisten zeggen me dat dit product gevaarlijk en zelfs dodelijk is als het wordt ingenomen in combinatie met extreme omstandigheden, zoals een wielerwedstrijd", aldus Schleck. "Daarom wil ik weten hoe het in mijn lichaam kwam. Ik denk dat iemand anders daarvoor verantwoordelijk is, want ik heb niets illegaal gedaan."

"Het is ook mogelijk dat de besmetting er per ongeluk kwam. Het onderzoek stopt niet. Het duurt nog enkele dagen voor ik alle analyses heb, maar ik kom er onmiddellijk mee naar buiten", besloot de oudste van de broertjes Schleck.

Lees ook: Fränk Schleck betrapt op dopinggebruik
En: Fränk Schleck ontkent dopinggebruik en vraagt B-staal aan

Foto AFP