Verbluffende Cavendish wint zijn tweede etappe

Wereldkampioen Mark Cavendish heeft zijn tweede etappe in deze Tour de France gewonnen. De Britse sprintbom reed een verbluffende sprint en kwam als eerste over de meet in Brive-la-Gaillarde. Matt Goss werd tweede, groenetruidrager Peter Sagan derde.

De achttiende etappe bracht het peloton over een afstand van 222,5 kilometer van Blagnac naar Brive-la-Gaillarde. In een razendsnelle etappe reed een kopgroep van zestien renners, waaronder Nick Nuyens, Kris Boeckmans en Jelle Vanendert, een maximale voorsprong van 3 minuten bij elkaar.

Het peloton liet, onder aanvoering van enkele ploegen die nog niets wonnen in deze Tour, niet begaan. Langzaamaan brokkelde de voorsprong van de koplopers verder af. Het bleef echter aanvallen regenen, onder andere Philippe Gilbert en Dries Devenyns probeerden het nog eens. De laatste vluchters werden pas in de slotmeters gevat.

Het kwam tot een massasprint waarin de Britse wereldkampioen Mark Cavendish zijn duivels ontbond. Hij dichtte zelf gaatje met de laatste vluchters en sprintte op een indrukwekkende wijze naar de 22e ritoverwinning in zijn Tourcarrière. De rest stond niet op de foto. De Australiër Matthew Goss werd tweede, de Slovaakse groenetruidrager Peter Sagan derde.

Cavendish' ploegmaat Bradley Wiggins behoudt de gele trui. Morgen volgt er een lange tijdrit en zondag krijgen de spurters een laatste kans op de Champs Elysées.

Foto AFP

Meer sportnieuws