Ex-polsstokspringer Kevin Rans gaat bobsleeën

Ex-polsstokspringer Kevin Rans gaat bobsleeën

Ex-polsstokspringer Kevin Rans gaat bobsleeën

Print
Drie maanden nadat Kevin Rans (29) zijn afscheid aan de atletiek aankondigde, heeft de ex-polsstokspringer een nieuwe roeping gevonden. Hij gaat bobsleeën in de hoop zich te kunnen kwalificeren voor de Olympische Winterspelen.

Half april maakte Rans bekend dat hij kapte met topsport. Daarna trok de Belgisch recordhouder (5m70) naar Frankrijk om er te werken op een jacht. Nu keert hij terug naar België om de testen voor te bereiden die op 28 juli op de Gentse Blaarmesen georganiseerd worden door de Belgische Bobslee Federatie.

Ticket naar eeuwige roem

"Toen ik in de pers vernam dat de federatie atleten zocht, aarzelde ik niet en nam contact op met hen. Ze gaven me de nodige info en ik nam de beslissing mijn job in Frankrijk op te geven en terug te komen naar België om hier een job te zoeken die te combineren is en de voorbereidingen te starten", zegt Rans, die als polsstokspringer deelnam aan de Spelen van Peking.

"Het is een risico want ik heb nog nooit een bobslee van dichtbij gezien, maar als de kans erin zit terug naar de Spelen te gaan, kan je dat niet laten liggen. Wie kan zeggen dat hij de Zomer- en de Winterspelen gedaan heeft? Dat is een ticket naar eeuwige roem, daar neem je wel wat risico's voor. Ik ken een paar mensen van het huidige team en weet wat hun motivaties zijn. Ik kan niet zeggen dat ik altijd van bobslee gedroomd heb, maar van de Spelen wel. Dus die motivatie is dezelfde."

Foto: Belga

Meer sportnieuws