Theater Zeemanshuis vindt nieuwe locatie

Theater Zeemanshuis vindt nieuwe locatie

Theater Zeemanshuis vindt nieuwe locatie

Print
Antwerpen - Theater Zeemanshuis heeft een nieuwe locatie. Het theater zal onderdak vinden in het bouwblok dat begrensd wordt door de Zirkstraat, Hofstraat, Lange Koepoortstraat en de Oude Beurs. Op korte termijn moet het gezelschap wel op zoek naar een tijdelijke locatie.

Voor de definitieve herlocatie van het Theater Zeemanshuis zocht de stad naar een pand binnen het stadspatrimonium. Daarbij werd in de mate van het mogelijke rekening gehouden met de huidige capaciteit van het theater en met het programma zoals meegegeven door het Theater Zeemanshuis.

De stad maakte een studie op voor het bouwblok gelegen tussen de Zirkstraat, Hofstraat, Lange Koepoortstraat en de Oude Beurs en koos er op basis van die studie voor om een nieuw theater te bouwen tussen de Hofstraat 15 en de Zirkstraat 36 dat qua schaal inpast in het binnengebied van het bouwblok.

Tijdelijke locatie

De bouwwerken gaan vermoedelijk van start vanaf het najaar van 2013. De werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. Aangezien de afbraak van het Zeemanshuis eind 2012 van start gaat, wordt Theater Zeemanshuis ondergebracht in een tijdelijke locatie. De stad en Theater Zeemanshuis zijn daar nog naar op zoek.

Foto: PDR
Alex Van Haecke van Theater Zeemanshuis

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio