Meeuwen-Gruitrode wil Roma via kort geding van terrein verjagen

Het gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode heeft bij de rechtbank in Tongeren een kort geding aangevraagd om een grote groep Roma-zigeneurs die in de gemeente zijn neergestreken, naar andere oorden te verwijzen. Maandag wordt het verzoek behandeld.

jrosquin

De Roma-zigeuners zakten in groten getale naar Meeuwen-Gruitrode af om in een feesttent een grote happening te houden. Zo'n 70 families staan op een privéterrein van Pieter Willems, een landbouwer uit Opglabbeek, die hier toestemming voor gegeven heeft.

De man wist echter niet dat de zigeuners met geen enkele andere vergunning in orde zijn. "En precies daarom willen we hen doen opkrassen", zegt Lode Ceyssens, burgemeester van Meeuwen-Gruitrode.

"De locatie is vrij afgelegen, dus zijn er nog geen klachten. Maar er werd geen aanvraag gedaan om een kampeerterrein aan te leggen, er is niets bekend over waar ze met hun afval naartoe gaan ... Kortom, ze zijn met niets in orde", aldus de burgemeester.

"Door gewoon deze plek massaal in te palmen, proberen ze ons voor voldongen feiten te stellen. Maar zo werkt het dus niet. Vandaar ons juridisch initiatief."

Lees ook: Wat kan U doen tegen de bezetting van Uw grond?

Foto: Roger Dreesen

Lees ook: Wat kan U doen tegen de bezetting van Uw grond?

MEER OVER Meeuwen-Gruitrode