1 / 2

Getest: Spray tanning

Het klinkt chemisch, en het resultaat doet ons al honend denken aan de bruine zweetstrepen van bekendheden op het podium. Maar omdat uit onderzoek blijkt dat spray tanning enorm populair is bij vrouwen net voor ze op vakantie vertrekken, vonden we het de moeite waard om het concept een keertje te gaan testen.

mgeysmans

Bij het schoonheidssalon Mar Le Beau in Hasselt vertellen ze ons al meteen dat er heel veel verschillende technieken zijn om spray tanning toe te passen. De naam is vaak verschillend en dat duidt meestal op het gebruik van een ander product. Van het ene wordt je al meer oranje dan van het andere. En het ene geeft een beter, natuurlijker resultaat dan het andere. Zijzelf maken gebruik van SunFX. Dat product werkt op basis van rietsuiker en DHA, Dihydroxy Acetone, dat laatste zorgt ook meteen voor je kleurtje doordat het inwerkt op je huid. Dat is een natuurlijk product dat nog versterkt wordt door aloë vera en groene thee-extract voor extra hydratatie. "We hebben al verschillende producten geprobeerd en dit is echt het beste tot nu toe. Dit product is niet plakkend, laat geen strepen na en heeft geen sterke geur", aldus de verantwoordelijke van Mar Le Beau.

Papieren slip

Hoe het in zijn werking gaat? Na een grondige uitleg mag je je kledij uitdoen, een papieren slip aandoen en een badjas. In een aparte kamer mag je op een handdoek gaan staan in spreidstand met je armen wijd langs je lichaam. Zo moet je proberen blijven staan gedurende de hele spraytan, een beetje gymnastiek dus. De badjas moet uiteraard wel uit, waardoor je enkel een papieren slipje aanhebt. Doordat Mar Le Beau met een manuele spraytan werkt, is de kans op strepen miniem en wordt de kleur mooi gelijkmatig verdeeld. Zo kan er ook in de kleine holtes bij de armen en benen kleur worden gespoten. Na ongeveer een kwartiertje is de klus al geklaard. De specialiste droogt alles netjes op, zodat je geen plakkerig gevoel hebt. Het enige wat jou nog rest is losse, donkere kledij aandoen en naar je werk of je shoppingtrip vertrekken.

Gedurende de dag wordt de kleur nog intenser, maar 's avonds (6 tot 8 uur na je behandeling) was je best de eerste keer het overtollige bruin van je lichaam. Gebruik hierbij geen zeep en geen washandje maar enkel zuiver water en je handen. Na de douche hydrateer je je huid met een stevige bodylotion zodat de kleur langer behouden blijft.

Wit

Wit kan je de dag nadien al meteen dragen, de kans op afgaan is echt miniem, en als het toch een beetje zou verkleuren is het gemakkelijk uit je kledij te wassen. Volgens onze testpersoon is het resultaat best oké, al is het bruiningsverschijnsel wel minder op haar melkwitte benen. "Op plaatsen waar je huid sowieso al meer zon krijgt, gaat het product beter werken", geven ze ook bij Mar Le Beau toe.

Wanneer is spray tan ideaal? Als u een groot feest, zoals een huwelijk, voor de boeg hebt en een natuurlijke mooie bruine gloed wilt zonder er oranje uit te zien of er te bruin wilt uitkomen. Ook voor een vakantie is het ideaal want het goedje blijft tot 10 dagen behouden, al begint het na dag 6 wel te vervagen, afhankelijk van hoeveel en hoelang en stevig je jezelf wast. Tijd genoeg om op dat zonnige oord een echt bruin tintje te hebben opgedaan!

Conclusie: spray tanning is geslaagd, maar laat het bij een schoonheidssalon doen waar u vertrouwen in heeft en dat van aanpakken weet.

Mar Le Beau, Bampslaan 13, Hasselt (privéparking is voorzien).

NIET TE MISSEN