Bevelse kookt met yin en yang

Bevelse kookt met yin en yang

Bevelse kookt met yin en yang

Print
Nijlen - Trix Verheyen is specialiste in gezond eten. Maar voor haar betekent dat meer dan enkel calorietjes tellen en frieten mijden. Ze wil een natuurlijk evenwicht bereiken, dat gestoeld is op de Chinese geneeskunde.
"Waar het om gaat is dat mensen een goede stofwisseling nodig hebben om gezond te zijn. Een goede stofwisseling betekent dat je cellen de nodige bouwstoffen kunnen opnemen en afvalstoffen kunnen afgeven om te worden afgevoerd. Onze stofwisseling wordt sterk beïnvloed door twee grote elektromagnetische krachten die op ons inwerken. Een samentrekkende, anabole kracht en een uitzettende, katabole kracht. Ze worden in de traditionele Chinese geneeskunde yin en yang genoemd", legt Trix de achtergrond van haar kookwijze uit.

"Yang trekt samen, geeft kracht, geeft warmte, bouwt op, vernieuwt cellen, weefsels in het lichaam. Yin zet uit, koelt af, ontspant, breekt af en vernietigt oud materiaal in het lichaam. Tussen deze twee krachten moet een evenwicht zijn. Want als de yang-energie de bovenhand krijgt, dan zal deze uiteindelijk het lichaam blokkeren. Samentrekking is nodig, maar in het extreme verdwijnt de flexibiliteit in het lichaam. Omgekeerd zal te veel yin-energie in het lichaam zorgen voor uitputting en uitscheidingsklachten", gaat ze verder.

"We worden een hele dag bestookt door allerlei invloeden van buitenaf waar we weinig aan kunnen doen. Alles wat we eten en drinken kunnen we wel bepalen. Het heeft ook een bepaalde elektromagnetische energie. Zo kan je bijvullen wat je nodig hebt, ying of yang. In mijn boek staan een honderdtal gerechtjes, onderverdeeld in de twee grote klasses. Je kan dan uitmaken wat je nodig hebt, en zo je energie bijtanken."

Trix schreef het boek Voeding is je beste medicijn samen met Rein Croymans, die in Frankrijk woont. Het is te koop voor 29,95 euro.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio