1 / 2

Handige tips: zou hou je je kinderen rustig in de auto

Heel wat ouders vertrekken op autotripjes met de kinderen tijdens de zomervakantie. Maar hoe hou je je kleine bengels nu best stil? Wij zetten enkele tips op een rijtje.

mgeysmans

1) Maak verrassingspakketjes. Daarin kan je dan iets lekkers stoppen of een klein speeltje. Geef je kinderen om het uur een verrassingspakketje om hen stil te houden. En wees duidelijk: als ze zich niet gedragen krijgen ze het volgende uur geen verrassingspakketje.

2) Bereid samen met je kind de vakantie voor. Dat betekent ook: samen de koffers pakken. Of toch een koffertje om mee te nemen in de auto. Dat moet uiteraard geen megavalies zijn, wel een klein kinderkoffertje waar leuke, speciale dingen voor je kind in mee kunnen reizen. Strips, spelletjes, snoepjes, … voor alles is een plaats in het koffertje.

3) Ben je van plan bijzonder lang te reizen, las dan regelmatig een tussenstop in bij een tankstation waar je kinderen iets leuks mogen kiezen en speel vervolgens buiten wat met hen. Door de activiteit zullen ze vermoeider zijn en minder geneigd om geïrriteerd te reageren in de wagen.

Photo News

NIET TE MISSEN