Celebs

Jan Becaus: "Iedereen heeft een houdbaarheidsdatum"

Print

Jan Becaus: Iedereen heeft een houdbaarheidsdatum

VRT-nieuwslezer Jan Becaus moet de openbare omroep volgend jaar verlaten. Dan wordt hij namelijk 65 en moet hij verplicht met pensioen. De Open Vld vindt dat alvast een "verkeerd signaal". Becaus zelf is niet van plan om langer te werken.

Een krant van Corelio meldde donderdag dat Jan Becaus, die net 64 is geworden, volgend jaar van het scherm verdwijnt. "Als ambtenaar moet je nu eenmaal op je 65ste met pensioen", klinkt het bij de VRT. Die leeftijd is namelijk vastgelegd in het VRT-decreet. Open Vld-parlementslid Bart Tommelein vindt dat de openbare omroep een verkeerd signaal geeft. "Wie dat wil, moet aan de slag kunnen blijven. Het is al te gek mensen weg te sturen, enkel en alleen omdat ze 65 jaar zijn. Zo iemand verplicht op rust sturen, gaat in tegen de maatschappelijke trend", zegt de politicus in een Coreliokrant.

De heisa lijkt alvast voor niets te zijn, want Becaus wil na zijn 65ste niet verder werken. "Iedereen heeft een houdbaarheidsdatum. Mensen die denken dat ze onmisbaar zijn, komen altijd wat zielig over. En dat willen we vermijden. En wie beroepshalve op tv komt, moet zich bij uitstek houden voor verjaring. Eén augustus 2013 is het einde van mijn beroepsloopbaan, tot spijt van wie het benijdt en tot vreugde van velen die mij misschien al lang beu zijn", vertelt hij aan het dagblad.

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN