"50 procent kans dat Boonen start in Londen"

50 procent kans dat Boonen start in Londen

"50 procent kans dat Boonen start in Londen"

Print
Tom Boonen start zaterdag in de Ronde van Wallonië. Zijn aanwezigheid daar wordt beperkt tot drie ritten. Maandagavond wordt beslist of Boonen, die herstelt van een gebroken rib, naar de Spelen gaat.

“Ik ben optimistischer geworden wat mijn deelname aan de Spelen betreft, maar het blijft afwachten hoe mijn blessure zal reageren in competitieverband", stelde de Kempenaar gisteren.

“Tom zal drie ritten rijden”, liet manager Patrick Lefevere noteren. “Maandagavond stapt hij uit de ronde en dan zal in overleg met de dokters beslist worden of het verantwoord is dat hij in Londen probeert een olympische medaille te veroveren. Ik schat de kans op deelname op dit moment op 50 procent. Elke dag dat hij langer in Wallonië kan fietsen, stijgen zijn kansen.”

De Balenaar was vorige week aan de slag in de Ronde van Polen. Dat had de ultieme opstap moeten zijn voor Londen. Maar al in de eerste rit kwam hij ten val. Hij reed nog enkele ritten verder, maar bij onderzoek in Herentals werd een ribbreuk vastgesteld.

“In Londen wordt er over een afstand van 250 kilometer gefietst”, benadrukte Lefevere. “Dan moet je top zijn om in de clinch te gaan met renners die uit de Tour komen. Polen uitrijden was in dat opzicht half noodzakelijk. Nu dat niet kon, was het beter geweest om de Ronde van Wallonië uit te rijden, maar de Belgische Wielerbond wil dinsdag vertrekken. Dat was dus geen optie.”

Karel Lemmens

Foto: GMax

Meer sportnieuws