Archeologen snuffelen in speeltuin Rivierenhof

Archeologen snuffelen in speeltuin Rivierenhof

Archeologen snuffelen in speeltuin Rivierenhof

Print
Deurne - Vermoedelijk halverwege augustus beginnen in het Rivierenhof archeologische opgravingen. “Er staan werken gepland aan de Jezuietendreef en dan zijn we wettelijk verplicht om archeologisch onderzoek te laten uitvoeren”, klinkt het.

Een aantal van de speeltuigen in de kindertuin van het Rivierenhof zijn verplaatst. Naast de speeltuin hangt een affiche die archeologische opgravingen aankondigt. Niet dat er naar specifieke overblijfselen van kastelen of wegen zal worden gegraven.

“Maar omdat er werkzaamheden in het park gepland staan, zijn we wettelijk verplicht om zo’n archeologisch onderzoek te laten uitvoeren”, zegt Patrick Van Riel, teamverantwoordelijke van de cel beheer van het Rivierenhof. “Bij die werkzaamheden wordt de zogenaamde Jezuietendreef, die de Turnhoutsebaan verbindt met de hoofdweg die dwars doorheen het park loopt, heraangelegd. De bedoeling zou zijn om de gracht die er onderdoor loopt, in ere te herstellen. Nu loopt die door een betonnen buis onder de weg door. Mogelijk wordt die vervangen door een brug.”

Concreet zijn de plannen nog niet, want heel wat vergunningen moeten nog in orde worden gebracht. “Wanneer de werkzaamheden aan de gracht beginnen, is dus nog koffiedik kijken. Tegen het einde van de zomer moeten we daar een beter beeld van krijgen. Het archeologisch onderzoek begint in ieder geval deze zomer nog, vermoedelijk half augustus”, zegt Patrick Van Riel.

Dennis Van Damme
Foto Patrick De Roo

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio