Gehandicapte krijgen woonst in leegstaande GP-gebouwen

Gehandicapte krijgen woonst in leegstaande GP-gebouwen

Gehandicapte krijgen woonst in leegstaande GP-gebouwen

Print
Mechelen - De leegstaande gebouwen van de voormalige Gerechtelijke Politie (GP) in de Nekkerspoelstraat komen in handen van de sociale bouwmaatschappij Woonpunt die er, na renovatie, tien tot twaalf kleinschalige flats voor personen met een handicap gaat in onder brengen.
De provincie Antwerpen heeft het gebouw van de stad gekocht voor 750.000 euro maar geeft het in erfpacht aan Woonpunt om dit woonproject, in samenspraak met vzw Borgerstein, te realiseren.

Het hele woonproject, dat alles samen meer dan anderhalf miljoen euro gaat kosten, zal eind 2014-begin 2015 in gebruik worden genomen.

De aankoop van de gebouwen past in het beleid van de provincie. Jaarlijks wil de provincie een voorbeeldproject mogelijk maken. De voorbije jaren hebben ze dat gedaan in Kasterlee, Beerse en met de oude Gendarmerie in Lier.

Nu spenderen wij geld aan dit Mechels project waarin het de bedoeling is om deze mensen daar ook levenslang in te laten wonen, zegt gedeputeerde voor Wonen, Bart De Nijn.

De stad Mechelen gaat langs de achterzijde van de oude politiegebouwen, langs de kant van de Paardenkerkhofstraat,  de kinder- en tienerwerking van Nekkerspoel en het Huis van de Verenigingen in onder brengen. In het binnengebied worden de garageboxen afgebroken om meer speelruimte voor kinderen te creeeren, zegt Jeugdschepen Caroline Gennez.

LDN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio