Zomer eindelijk in aantocht

Zomer eindelijk in aantocht

Zomer eindelijk in aantocht

Print
U zal er vandaag nog niet veel van merken, maar de zomer staat eindelijk aan de deur te trappelen. Vanaf zondag breekt het lang voorspelde goede weer definitief door. Volgens weerman Michel Nulens is dat het begin van een absolute topweek, met temperaturen tot 28 graden.
“Zaterdag zal het weer nog wat minder zijn, met maxima rond de 20 graden. Maar het blijft dan al overwegend droog. De echte doorbraak komt er volgens onze weerman op zondag. “Dan zorgt een hogedrukgebied boven onze contreien eindelijk voor droog en zomers weer, met temperaturen tot 23 graden.” Het belooft een absolute topweek te worden, met heerlijk zomerweer in het verschiet. “Volgens de weerkaarten blijft het de hele week droog, misschien zelfs tot na het weekend.”

28 graden

Daardoor lijkt de traditionele korte periode met warm zomerweer begin augustus ietwat vroeger te komen. De positieve prognoses op de weerkaarten vertalen zich ook in de temperaturen. “Volgende week zitten die in een stijgende lijn."

Maandag en dinsdag kan de temperatuur oplopen tot 26 graden, op woensdag kan het zelfs 28 graden worden. En zo blijft het zeker tot het weekend, daarna pas wordt het weer wat bewolkter. Maar laat dat een zorg voor later zijn.

.

Nu in het nieuws