Nieuwe ambtenaren in vrijetijdssector

Nieuwe ambtenaren in vrijetijdssector

Nieuwe ambtenaren in vrijetijdssector

Print
Heist-op-den-Berg - In de oude dekenij, boven op het Kerkplein, vinden tegenwoordig enkele kleinere diensten uit de vrijetijdssector onderdak. Recent kwamen daar nog drie ambtenaren bij.
Het afdelingshoofd cultuur en vrije tijd is Liesbeth Lambaerts. Als voormalig sportfunctionaris is zij vertrouwd met dat aspect van het vrijetijdsaanbod van de gemeente. Het is haar taak om de verschillende diensten uit de vrijetijdsafdeling te ondersteunen en hun werking te optimaliseren. Dat zijn er heel wat: bibliotheek, cultuurcentrum, cultuurbeleid, cursuscentrum, druk- en uitleendienst, evenementenambtenaar, jeugddienst, noord-zuiddienst, seniorenbeleid, sportdienst, en toeristische dienst.

Door het hoge aantal senioren wil de gemeente ook die groep beter in de watten leggen. Nele Mattheus, vroeger van de jeugddienst, wordt als seniorenconsulent het aanspreekpunt voor alle vragen van senioren. Ze gaat samenwerken met alle partners die diensten verlenen aan de oudere bevolking zoals het OCMW, de seniorenadviesraad en de woonzorgcentra.

De vele evenementen in Heist worden in goede banen geleid door de nieuwe evenementenambtenaar. Voor alle info en aanvragen van evenementen kan de Heistenaar bij Jeroen Van Weyenbergh terecht. Hij weet welke toestemmingen en vergunningen nodig zijn.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio