Onbekende slaat hondje schedelbreuk met steen

Print

Onbekende slaat hondje schedelbreuk met steen

Zandhoven - Kelly Verelst (30) uit Viersel (Zandhoven) is op zoek naar getuigen die mogelijk zagen hoe zaterdagavond een onbekende haar tuin aan de Herentalsebaan 93 in Viersel betrad. Haar hondje Indy, een kruising teckel-jack russel, werd er met een steen halfdood geslagen in haar hondenloopren achter het huis. Het hondje is sinds woensdag weer thuis van de dierenkliniek, maar moet nog drie maanden revalideren en heeft blijvend hersenletsel.

"Zaterdagavond tussen 19u en 20u gingen we even met onze vier kinderen een ijsje eten", doet Kelly het relaas over. "Onze twee hondjes zaten veilig in de loopren achter ons huis. Bij onze terugkeer, lag Indy bewusteloos in de ren, haar kopje in een plas bloed."

Kelly dacht niet meteen aan kwaad opzet. "Ik dacht dat ze misschien ergens tegenaan was gelopen tijdens het spelen met ons ander hondje. Ze zijn nogal onstuimig. We gingen meteen naar de dierenarts. Op de röntgenfoto's merkte de dierenarts dat Indy niet zomaar ergens was tegen gebotst, maar dat aan de linkerkant haar schedel versplinterd was door een steen. De afdruk stond er duidelijk in. Ofwel was het voorwerp van ver tegen haar kop gekeild, maar de dierenarts sloot niet uit dat het van dichtbij tegen haar kop was geslagen, echt om haar de hersenen in te kloppen."

De diagnose is een serieuze schedelfractuur met een verlamming aan de linkerkant als gevolg. De dierenarts moest het hondje twee uur opereren. "Vandaag heeft Indy voor het eerst wat water gedronken, maar ze staat nog erg wiebelig, kan niet stappen op haar linkerpootjes en zal drie maanden moeten revalideren. Waarschijnlijk is ze blijvend gedesoriënteerd en is haar reukorgaan ook blijvend beschadigd."

In de hondenren, vond Kelly inderdaad een steen. "Ik heb hem direct in een plastieken zak gestopt voor vingerafdrukken. Ik heb een vermoeden wie de dader zou kunnen zijn, maar ik wil zeker niemand vals beschuldigen. Daarom zou het goed zijn mocht de politie de vingerafdrukken willen onderzoeken. Maar ze geven me weinig hoop. Toen ik op zaterdagavond belde, kwam ik terecht bij de 101-centrale. Ik kreeg toen te horen dat ze voor zoiets in het weekend geen vaststellingen konden komen doen, maar dat ik maandag naar het plaatselijk commissariaat moest. Daar hebben ze maandag een pv opgesteld, maar zonder getuigen of bewijsmateriaal kunnen ze weinig doen, zei de politie. Het sporenonderzoek op de steen zou te veel kosten voor een hond."

Daarom heeft Kelly nu haar laatste hoop gesteld op getuigen. "Heeft iemand iets verdacht gezien op zaterdagavond aan de Herentalsebaan 93?"

Kelly geeft toe dat haar hondjes soms blaffen. "Het zijn goeie wakers. Stel dat je je daaraan ergert, dan is dat toch nog geen vrijgeleide om straffeloos zo'n diertje halfdood te slaan?"

Kristin MATTHYSSEN

Foto's Hilde Van Geirt

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio