Heide drijft kunstenaars

Het thema van Open Monumentendag, die plaatsvindt op 9 september, is 'woord, muziek en beeld'. Het Natuureducatief Centrum De Vroente organiseert in kader daarvan een unieke kunsttentoonstelling van werkjes die geïnspireerd zijn op de Heide.

drombouts

"We doen een algemene oproep aan alle mensen die thuis een kunstwerkje hebben liggen. Dat kan vanalles zijn: een schilderij, een gedicht of een stukje muziek", vertelt Sofie Regniers (foto; 33) van De Vroente. "We merken dat vele mensen de Heide gebruiken als inspiratiebron en we vinden het zonde dat die werken thuis in de kast blijven staan. Bij ons krijgen ze de kans om de hele dag lang hun werk te tonen."

De titel van de tentoonstelling is 'Van Grijze school tot digitale reflex'. De Grijze school verwijst naar de Kalmthoutse school die bestond uit vijf schilders die elkaar rond 1860 ontmoetten op de Hei. Door het slechte weer kregen hun schilderijen vaak een grijze kleuren. De Heide zorgt dus al heel lang voor inspiratie.

"Personen uit alle omstreken mogen deelnemen", vervolgt Regniers. "Hun naam komt naast het werk te hangen, evenals een woordje uitleg over de uitvoering. Kunstenaars moeten zich voor 30 juli aanmelden en hun werken voor 24 augustus binnen brengen." Naast de tentoonstellingen, kunnen bezoekers op 9 september ook deelnemen aan twee gegidste wandelingen.

GRWO

Foto W&F

Voor meer informatie kan u contact opnemen met: krist.tack@lne.vlaanderen.be of 03.620.18.33Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio