Zwitserse fietsers houden halt aan 't Stekske

Print

Zwitserse fietsers houden halt aan 't Stekske

Zwitserse wielertoeristen, onder wie ambulanciers die hulp boden bij het busdrama in Sierre, hebben gistermiddag halt gehouden aan de schoolpoort van ‘t Stekske in Lommel- Kolonie. Tijdens een minuut stilte herdenken ze de vijftien schoolkinderen en hun twee begeleiders die omkwamen bij de crash.

Voor de nabestaanden, de zeven gewonde kinderen en hun families lieten ze een ruiker witte rozen achter. “Hier even zijn, is heel belangrijk voor ons, voor de verwerking van het meest tragische ongeval waar we ooit hulp boden”, zeggen de hulpverleners.

De avond van het ongeval met de skibus, dinsdag 13 maart, was Jens Blatter (35) van dienst op de spoedgevallendienst van het ziekenhuis in Viege, op zo’n 30 kilometer van Sierre. Met helikopters werden de gewonde slachtoffertjes binnengebracht. "Van de ouders van de slachtoffers hebben we heel veel dank gekregen. Zij zijn naar ons gekomen in Zwitserland, en nu wil ik tot bij hen komen”, zegt hij.

Goede doel

“Dichtbij de slachtoffers komen de emoties weer omhoog. Dan komt alles terug”, zegt ambulancier Kurt Imhof (47). Hij stond die dinsdagavond in de tunnel met zijn ambulance. “Het vreselijkste ongeval waarvoor ik in mijn veertienjarige carrière voor ben opgeroepen. Zoveel slachtoffer, zoveel kinderen, en dan nog het lawaai van luide orders, roepende hulpverleners en schelle sirenes. In zo’n tunnel leek dat allemaal nog te worden versterkt."

De wielrenners fietsen 5.000 kilometer doorheen Europa voor kinderen. “Voor gehoorgestoorde en hulpbehoevende kinderen in Zuid-Afrika. We zamelen geld in voor een schooltje in Pretoria”, zegt Blatter, die om de twee jaar een grote wielermarathon voor het goede doel organiseert. “Vrijdag rijden we van Sint-Niklaas naar Gent, Brugge en Oostende. Iedereen mag ons vergezellen. Onze route staat op de website.”

Voor meer informatie, surf naar www.jensblatter.ch

MEEST RECENT