Nikabmeisje nog altijd niet ondervraagd

Nikabmeisje nog altijd niet ondervraagd

Nikabmeisje nog altijd niet ondervraagd

Print
Het nikabmeisje is momenteel nog altijd niet ondervraagd door de politie. Dat deelde minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) zopas in de Kamer mee aan Filip De Man (VB).

Stéphanie Djato (24) werd op 31 mei opgepakt omdat ze weigerde haar nikab uit te doen. De nikab is een sluier die het hele gezicht bedekt op een spleetje voor de ogen na. De dracht van de nikab is in België verboden. Toen Djato op het politiekantoor toekwam, gaf ze een agente een kopstoot en die was enige tijd werkonbekwaam. Er ontstonden rellen in Molenbeek en Fouad Belkacem, de leider van Sharia4Belgium, kwam nog wat olie op het vuur gieten door de daad van het nikabmeisje publiek te ondersteunen. Belkacem werd onmiddellijk aangehouden door het Antwerpse gerecht voor aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. Hij zit sinds dan in de gevangenis.

"Opgeroepen voor verhoor"

De Man wilde weten wat er met het nikabmeisje is gebeurd. Milquet zegde dat de Brusselse politie haar al herhaalde malen heeft opgeroepen voor verhoor. "Maar tot op heden is ze daar nog niet op ingegaan. De politie wacht nu op instructies van het Brussels parket. Wel kreeg ze al een proces-verbaal voor het dragen van de nikab bezorgd en heeft ze nu 14 dagen de tijd om in beroep te gaan", zo luidde het.

De Man reageerde furieus: "Iemand gaat agenten te lijf en die is anderhalve maand later daarover nog niet eens ondervraagd. Dit is een zeer slecht signaal naar de moslimfundamentalisten. U zegt eigenlijk: doe maar op, u wordt niet eens verhoord".

Meer over het nikabverbod,leest U op de expertenpagina van John De Wit.

JDW

Foto: Belga
Stephanie Djato, het Nikabmeisje

Nu in het nieuws