Mode

Wat mannen echt van je make-up vinden

Print

Wat mannen echt van je make-up vinden

Als je een knappe man tegen het lijf loopt kan je maar beter zorgen dat je ogen er opperbest uitzien, liefst met een beetje make-up. Zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

81% van de mannen kijkt het eerst naar de ogen van een vrouw en 19% kijkt als eerste naar de lippen. Mannen houden vooral van donkere kleuren rondom de ogen, terwijl vrouwen dan weer eerder voor speelse kleurtjes zouden kiezen op een date.

Wimpers

Denk je extra te scoren met valse wimpers? Dan heb je het grondig mis. Mannen haten alles wat er vals uitziet. Ook bij wimpers weten heren echt wel dat je geen verleidelijke wimpers hebt van 2 centimeter lang. Weet je niet goed welke make-up je nu best verkiest? Te veel is nooit goed, zo vinden de meeste mannen, maar helemaal niets ook niet. Een beetje oogmake-up en wat lipgloss zijn dan weer perfect. En als je kiest voor een lichte foundation, zien die mannen dat toch niet!

Kleine foutjes

Uit een recent onderzoek blijkt dat vrouwen met hun twee hersenhelften iemand beoordelen, terwijl mannen enkel de rechterhelft gebruiken. Hierdoor merken vrouwen kleine foutjes van mannen sneller op, terwijl mannen enkel het geheel zien: zij is heet zonder naar kleine foutjes in de make-up of kledij te kijken.

Ook blush kan wonderen doen, een beetje rode wangen zorgen er namelijk voor dat mannen denken dat je gezonder bent en je dus een geschikte partner bent om zich bij voort te planten. Qua lipkleuren ga je best niet te hevig. Mannen denken dan al snel "zal dat niet op mij afgaan als we kussen", waardoor ze minder snel geneigd zijn om tot het zoenen over te gaan.

Photo News

NIET TE MISSEN