Man uit Wuustwezel vervolgd voor verkrachting

Het parket van Antwerpen vervolgt D.G. uit Wuustwezel. De vijftiger zou klusjes hebben opgeknapt voor een bende mensenhandelaars. Hij wordt beticht van verkrachting van meerder- en minderjarigen.

ikerremans

D.G. zou een van de minder belangrijke spelers zijn in het dossier, maar dat neemt niet weg dat de betichtingen zwaar wegen. Hij zou voor rekening van de bende prostituees van de ene bar naar de andere hebben vervoerd. Het ging onder meer om minderjarige meisjes uit Letland. Als betaling kreeg de man gratis seks met de meisjes.

D.G. ontkent de feiten. “Volgens mijn cliënt gaat het om pure verzinsels”, zegt zijn advocaat Tom Versompel. “Ik begrijp dat mijn cliënt dat zegt. De raadkamer zal zeer binnenkort beslissen of hij al dan niet wordt doorverwezen.”

Nog volgens de advocaat is zijn client maar een kleine garnaal. “In een bad vol grote haaien”, luidt het. D.G. zit momenteel niet meer in voorhechtenis.

In het dossier zijn er nog meer aanhoudingen gebeurd, ook in de buurlanden. Het parket van Antwerpen onthoudt zich voorlopig van commentaar.

AK

Foto: Een beeld uit de vtm-serie Matroesjka’s. Net als in deze serie voeren de mensenhandelaars meisjes in uit Oost-Europa om ze in de prostitutie te dwingen. FOTO VMMAMEER OVER Letland

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio