Vermiste Zoerselnaar na 3 dagen terecht

Vermiste Zoerselnaar na 3 dagen terecht

Vermiste Zoerselnaar na 3 dagen terecht

Print
De onrustwekkende verdwijning van een gepensioneerde Zoerselse stukadoor in Italië, kende maandag een gelukkige ontknoping. Echtgenote Josée was kwaad én content tegelijk.

Guillaume Smits uit Halle-Zoersel wou voor zijn zeventigste verjaardag graag zijn droomreis maken: negen dagen met Autocarreizen Verhoeven naar Zuid-Italië. In Napels liep het echter mis. Vrijdag de dertiende verliet hij even de groep en vond de weg niet meer terug naar de bus. Echtgenote Josée Van Noten (55) verwittigde de groep. Drie mannen en de gids van Autocarreizen Verhoeven gingen direct zoeken.

"Alle ziekenhuizen hebben ze afgebeld, maar nergens was er iemand binnen gebracht. Guillaume had niks op zak: geen identiteitskaart, geen geld: alles stak in mijn handtas. En hij spreekt geen Engels of Italiaans, alleen Nederlands. Normaal moest de bus om half vier vertrekken, naar ons volgend hotel in de buurt van Rome. Ze hebben nog tot 18.10u gezocht en gewacht, en toen zijn ze voortgereden."

Drie dagen bleef Josée, die sinds zondag weer thuis was, zonder nieuws van Guillaume. Maandag rond 16u kwam dan het verlossend telefoontje. Guillaume was 200 kilometer van Napels naar Rome gestapt en een stukje met de trein afgelegd, om in de Belgische ambassade van Rome hulp te zoeken. "Uitgehongerd en verbrand, maar voor de rest gezond", laat een opgeluchte schoonzoon weten.

KMa

Nu in het nieuws