Crèches in Etterbeek toe op bevel van burgemeester

Burgemeester van Etterbeek, Vincent De Wolf, heeft maandag de twee vestigingen van crèche "Les Minis pouces" in de Pervysestraat en de Hansen-Souliestraat laten sluiten. De veiligheids- en hygiënische omstandigheden in de kinderopvangplaatsen waren niet meer optimaal.

lakinyi

De burgemeester werd vrijdag door ouders op de hoogte gebracht dat de crèche haar vergunning kwijt was en stuurde een inspectrice ter plaatse. Die stelde vast dat de panden verouderd waren, er geen warm water was en dat de kinderen vrijdag geen eten hadden gekregen. De problemen zouden te wijten zijn aan de verlengde afwezigheid om medische redenen van de directrice. De werknemers vertrokken omdat ze niet meer werden betaald.

Volgens woordvoerder van Kind en Gezin, Frank Van Swalm, is de crèche haar vergunning al kwijt sinds april 2011, wegens een gebrek aan personeel en problemen met de hygiëne en de veiligheid. De ouders werden niet op de hoogte gebracht omdat de verantwoordelijken geen adressen hadden doorgegeven.

De burgemeester verzekerde de ouders dat alle kinderen deze zomer opgevangen zullen worden door de gemeente. Bij het begin van het nieuwe schooljaar kunnen de kinderen ouder dan achttien maanden terecht in de gemeentelijke kinderdagverblijven.

Belga

LMAY

Foto: Joren De Weerdt
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER