Villa Vanthilt komt in september naar MAS

Villa Vanthilt, de talkshow van Eén, staat in september drie weken in de schaduw van het MAS. De stad Antwerpen hoeft daarvoor niet te betalen.

jatimmermans

Burgemeester Patrick Janssens wil het nog niet bevestigen, maar volgens twee van zijn schepenen is de komst van Villa Vanthilt vrijdag goedgekeurd door het college. Er moet nog wel worden gecontroleerd of het dak van een ondergrondse parkeergarage aan de Godefriduskaai de constructie kan dragen.

"Voor ons is de zaak rond", bevestigt ook Raf Uten van het productiehuis De Mensen. "De VRT vroeg ons om Villa Vanthilt in september met drie weken te verlengen. Meteen kwam Antwerpen in beeld. De omroep heeft beslist om geen geld te vragen aan de stad, omdat zo de verkeerde perceptie zou kunnen ontstaan dat politici zendtijd kunnen kopen in de aanloop naar de verkiezingen."

Villa Vanthilt staat tot en met 23 september in Antwerpen. Mogen er in de sperperiode voor de verkiezingen politici worden uitgenodigd? Raf Uten: "Als dat gebeurt, dan doen we dat onder toezicht van de hoofdredactie van de nieuwsdienst."

Marcel Vanthilt, op vakantie in Monaco, reageert verheugd: "Wordt het Antwerpen? Mooi, dan kan ik tenminste 's avonds naar huis."

LM

Foto Koen Bauters

MEER OVER Marcel Vanthilt

Nu in het nieuws