Tweede olifantenstiertje in de ZOO

Het jonge stiertje Budi heeft niet al te lang alleen moeten vertoeven in de Antwerpse ZOO. Sinds vandaag heeft hij er een vriendje bij, Ming Jung, een puber van vijf jaar oud.

jrosquin

Ming Jung komt uit de zoo van Keulen en heeft er een korte, voorspoedige reis opzitten, zo meldt de ZOO van Antwerpen.

Net als Budi heeft ook Ming Jung slagtanden, zij het iets kleinere. Het puberolifantje herken je ook aan zijn korte staart en naar achter geklapte oren. De verzorgers in Keulen lieten alvast weten dat hij soms een echte deugniet kan zijn, die op tijd en stond laat zien wie de baas is. Maar hij is ook heel gericht op mensen, en blijkt de vriendelijkheid zelve.

Voor de komst van de stiertjes kreeg het buitenperk en het bassin een grondige poetsbeurt. Vers zand en leem werden aangerukt voor de dagelijkse verzorging van de mannetjes.

Later dit jaar (in de herfst) komt ook Bun aan, uit de Zoo van Tbilisi in Georgië. Ook tussen stieren is er een rangorde. Ze zullen heel vaak spelenderwijs met elkaar gaan sparren wat voor olifanten van die leeftijd volstrekt normaal is. Ook tussen Ming Jung en Budi zal dat ongetwijfeld het geval zijn.

Foto: ZOO Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio