Eén viert Vlaams feest in Sint-Truiden

Eén heeft gisteravond de Vlaamse feestdag gevierd met een special van ‘Vlaanderen Muziekland’ vanop de Grote Markt in Sint-Truiden. Voor één keer waren er uitsluitend Nederlandstalige liedjes te horen, te beginnen met het toepasselijke ‘Vlaanderen Feest’ van De Romeo’s, het trio dat na afloop van de uitzending nog een uur doorging met hun ambiancenummers.

tmas

Op Vlaamse muziek wordt wel eens neergekeken, maar de 13.000 feestvierders in Sint-Truiden amuseerden zich uitstekend onder een vriendelijk schijnende zon en zongen luidkeels mee met onder meer ‘Zeil Je Voor Het Eerst’ van Bart Kaëll en de Adamo-cover ‘Mijn Kleine Geluk’ van Luc Steeno. Günther Neefs bracht zijn nieuwe single ‘Mannetje In Mijn Hart’.

In elke aflevering van ‘Vlaanderen Muziekland’ wordt een hommage gebracht aan een Vlaamse artiest. Vorige week was dat in de eerste uitzending Will Tura en dit keer was dat de betreurde Yasmine, die drie jaar geleden afscheid nam van het leven. Geena Lisa zong ‘Diep In Mij’, Arne Vanhaecke ‘Da’s Een Goeie Vraag’ en Iris verraste met ‘Porselein’.

Na de wat meer ingetogen liedjes kon het feest worden voortgezet door Jo Vally (‘Gloria’) en Christoff (‘1000 Sterren Hotel’).

RDc Foto KH: Bart Kaëll

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio