Komiek Jan Van Dyke stapt naar kiezer voor Nieuw Wilrijk

Komiek Jan Van Dyke stapt naar kiezer voor Nieuw Wilrijk

Komiek Jan Van Dyke stapt naar kiezer voor Nieuw Wilrijk

Print


De bekende acteur en komiek Jan Van Dyke komt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober op voor Nieuw Wilrijk. Van Dyke is 62 en woont al meer dan dertig jaar in het geitendistrict.

Jan Van Dyke maakte tot vier jaar geleden furore in de zomerrevues in ’t Wit Paard in Blankenberge.
Nu tovert lijsttrekker Hugo Haazen hem uit zijn hoed als wit konijn op de lijst van zijn partij Nieuw Wilrijk. “Tijdens de vele jaren dat ik optrad in het buitenland was het altijd goed thuiskomen in mijn appartement op het Valaar. Ik voel me dan ook helemaal Wilrijkenaar. Hugo Haazen ken ik al lang en toen die me vroeg om op zijn lijst te staan, heb daar niet lang moeten over nadenken. Politiek in het algemeen heeft me nooit echt kunnen boeien. Maar nu ik meer tijd heb, wil ik best wat terug doen voor Wilrijk. Het is hier aangenaam om wonen, maar het kan altijd beter. Daarom kan ik ook helemaal achter het programma van Nieuw Wilrijk staan. Of ik ook zal zetelen als ik verkozen word? Laat ons niet te hard van stapel lopen en eerst de verkiezingen maar afwachten.”

Na twee sabbatjaren zonder optredens mogen we Jan Van Dyke binnenkort toch weer op de planken verwachten. “Ik heb de keuze uit enkele aanbiedingen. Onder meer Ruud De Ridder heeft me gevraagd voor een productie met het Echt Antwaarps Theater. Het moet inmiddels 25 jaar geleden zijn dat we daar samen op de planken stonden. Ook daar kijk ik dus al naar uit.”

Luk Luyte

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio