Fons Verdonck stapt over naar N-VA

Print
Na zijn breuk met CD&V zal zetelend schepen en voormalig burgemeester Fons Verdonck (64) in het bestuur van N-VA Laakdal opgenomen worden. Verdonck wil N-VA van op de tweede lijn ondersteunen.
Na de breuk met CD&V waarvan Verdonck meer dan 35 jaar lid was, stond het in de sterren geschreven dat hij onder een andere vlag zou deelnemen aan de verkiezingen. De discussies over het overhevelen van gelden van de gemeente naar het OCMW en vooral de verplaatsing van het containerpark van Veerle naar Meerhout deden voor Verdonck de deur dicht.

De incidenten met de partijgenoten binnen CD&V stapelden op tot het duidelijk was dat de brokken niet meer te lijmen waren. Enkele weken was het onduidelijk of ‘de dissidente CD&V-schepen’ voor Stem! Of N-VA zou kiezen, maar Fons kiest uiteindelijk voor N-VA op basis van zijn gevoel.

“Ik wil dat Laakdal beter bestuurd wordt dan vandaag het geval is”, motiveert Verdonck zijn overstap. “Ik heb nooit slaafs de ideologie van mijn voormalige partij gevolgd. Ik heb geen ACW-vijver maar meer een eigen vijver. En sinds het kartel CD&V-N-VA ben ik steeds meer naar de Vlaamsgezinde vleugel geëvolueerd en ik stond vaak op dezelfde golflengte als schepen Octaaf Janssens (N-VA). Ik wil me schikken naar de wensen van het partijbestuur en op welke manier dat zal zijn, zal nog blijken na de verkiezingen. Voor mezelf doe ik het niet maar ik geloof sterk in de Vlaamse zaak. Ik moet geen verkiesbare plaats hebben en vooralsnog ambieer ik niets. Ik wil gerust langs de zijlijn staan en de jonge mensen in de partij adviseren. Als ik een plaats op de lijst toegewezen krijg en ik word electoraal beloond, kan de partij nog altijd beslissen wat er met mij gebeurt. Maar ik wil in de eerste plaats steun geven aan de mensen waarvan ik weet dat ze het goed voor hebben met de gemeente. De verkiezingen van 2014 zijn voor mij even belangrijk. Het is duidelijk dat er op nationaal vlak iets moet veranderen en ik hoop dat ik daar iets kan toe bijdragen.“

“Verdonck zal Laakdal vertegenwoordigen in het arrondissementeel N-VA bestuur”, zegt Jeroen Helsen (N-VA-Laakdal). “Omdat onze partij vooral uit nieuwe mensen bestaat, zal men ook op een hoger echelon graag van de kennis en ervaring van Fons gebruik maken.”

Stefan Helsen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio