Lessius Racing Team introduceert ecologische wagen

Het Lessius Racing Team stelt dinsdagnamiddag een elektrisch aangedreven racewagen voor. De racewagen is een project van 25 studenten industrieel ingenieur en professionele bachelors in (auto)technologische richtingen van Campus De Nayer.

Inge Kerremans

De racewagen neemt midden juli en begin augustus deel aan de internationale Formula Student Events in Silverstone (Groot Brittannië) en Hockenheim (Duitsland). De studenten werden uitgedaagd om een formuleachtige racewagen te bouwen en samen met universiteiten en hogescholen van over heel de wereld in competitie te gaan. Het project moet jongeren warm maken voor technologische opleidingen.

Steeds meer studenten doen mee aan Formula Student. In Duitsland volgen meer dan 20000 bezoekers de jaarlijkse wedstrijd in Hockenheim. Naast Lessius Mechelen dat dinsdag zijn paradepaardje voorstelt, zal er dit jaar ook een deelname zijn vanuit Karel de Grote Hogeschool en GroepT.

Ook bedrijven hechten veel belang aan engineering-competities voor en door studenten. Dit blijkt niet enkel uit de financiële steun aan deze projecten, studenten kunnen ook bij vele bedrijven terecht voor logistieke en hoogtechnologische ondersteuning.

Foto: De wagen werd de voorbije maanden al voorgesteld op een roadshow bij verschillende scholen. FOTO: Dirk Vertommen

Lisa Akinyi May

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio