IT-congres in studentenfeestzaal

Van 7 tot 14 juli kan je in De Konijnenpijp op campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen, niet terecht voor een dansje. EESTEC (Electrical Engineering Students' European Association) organiseert er een IT- workshop.

ikerremans

EESTEC organiseert in heel Europa een waaier aan congressen en workshops rond informatica. Ook in Antwerpen hebben zij een afdeling. In de Konijnenpijp zullen een week lang allerlei IT-studenten zich dag en nacht buigen over Plone, een open source web contentmanagementsysteem. Dit is een systeem waarbij zoveel mogelijk gegevens op het internet kunnen gepubliceerd worden. Plone wordt onder andere gebruikt door Nokia, NASA, CIA en de FBI.

"Waar normaal gefeest wordt, zal nu dus gezwoegd worden", aldus organisator Joachim Van der Herten. Omdat de Konijnenpijp geen internetverbinding heeft, wordt speciaal een verbinding door het bos aangelegd. De helft van de deelnemers aan de IT-bijeenkomst zijn vrouwelijke studentes. Van der Herten: "Bijzonder, want de informaticawereld staat in België nog al te vaak bekend als een mannenbastion."

Erica Michiels

Meer info over de workshop: www.eestec.be

Foto Patrick De Roo

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio