Universiteit Antwerpen wuift olympische studenten uit

Vijf studenten van Universiteit Antwerpen die eind juli deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen, krijgen dinsdag een laatste keer voor hun vertrek aanmoedigingen van de unief.

Inge Kerremans

Om de studenten een hart onder het riem te steken, zwaait de universiteit haar atleten morgen om 11u uit in het Agora Caffee op de stadscampus van de universiteit. Dit in het bijzijn van rector Alain Verschoren, afgevaardigden van de sportfederaties en een vertegenwoordiger van het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité).

Felix Denayer en Jeffrey Thys (beiden Toegepaste Economische Wetenschappen) maken deel uit van de Belgische hockeyselectie. Bij de zwemmers participeren Kimberly Buys (Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen) en Ward Bauwens (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen). Tenslotte is er ook Annick Sevenans (Politieke en Sociale Wetenschappen), een deelneemster aan de Paralympische Spelen, die eind augustus ook in Londen plaatsvinden. Zij kan er op het 'uitwuifmoment' helaas niet bij zijn.

Volgens voorlopige cijfers van de Vlaamse Studentensportfederatie VVSF nemen een vijftiental studenten van Vlaamse hogescholen en universiteiten deel aan de Olympische Spelen.

Hugues Makaba Ntoto

Foto: Felix Denayer. FOTO EPA