Pukkelpopslachtoffers worden herdacht

Op zondag 5 augustus zal er een herdenkingsmoment worden gehouden voor de vijf festivalgangers die vorig jaar het leven lieten tijdens de storm die over Pukkelpop trok. Organisator Chokri Mahassine, burgemeester Hilde Claes en nabestaanden van de overledenen zullen korte getuigenissen brengen. Het herdenkingsmonument van kunstenaar Tom Vanuytrecht zal die dag worden onthuld.

fvranckx

Onder andere Pukkelpop Steunfondsvoorzitter Stijn Meuris, Glenn Claes en Mad About Mountains zullen het gebeuren van muziek voorzien.

De herdenking is toegankelijk voor iedereen en wordt in goede banen geleid door Pukkelpoppresentator Luc Janssen.

Monument

De onthulling van het monument, dat een permanente plaats krijgt in de buurt van het festivalterrein, zal op vraag van de families van de overleden slachtoffers eerst in intieme kring gebeuren. Ook tijdens en na Pukkelpop kunnen festivalgangers het monument doorlopend bezoeken.

Ook tijdens het festival zal er worden stilgestaan bij de gebeurtenissen van 18 augutus 2011. Zo spelen op 16 augustus Clouds On Elektricity, de band van overleden Pukkelpopslachtoffer Marlo Ghys, na Glenn Claes die in de Wablief?! opent met een korte hommage aan alle Pukkelpopslachtoffers.

Op zaterdag 18 augustus kunnen festivalgangers kennis maken met het nieuwe album van Jef Neve ('Sons Of The New World'). Alle composities zijn gebaseerd op maatschappelijke thema's. Het stuk 'Zuurstof' werd door Jef Neve gecomponeerd naar aanleiding van wat er vorig jaar op Pukkelpop is gebeurd.

Diezelfde dag wordt omstreeks 18.10 uur op alle terreinen en alle podia 1 minuut stilte gehouden.

FiVr Archieffoto TP

MEER OVER Chokri Mahassine