Tim Maeyens: "Zou graag de finale halen"

Over enkele weken neemt Tim Maeyens voor de derde keer in zijn carrière deel aan de Olympische Spelen. Na een zesde plaats in Athene en een vierde in Peking, hoopt de skiffeur in Londen eindelijk te oogsten.

drombouts

"Ik zou graag de finale halen met de beste zes. Als ik dan een goede wedstrijd kan neerzetten, ben ik tevreden. Valt er een medaille uit de bus, des te beter. Mijn leven zal niet geruïneerd zijn als het niet lukt, maar een olympische medaille is natuurlijk wel de droom van elke atleet", zegt de Bruggeling maandag in Willebroek.

Maeyens kende de voorbije jaren een mindere periode waarin de resultaten tegenvielen, maar nu staat hij er naar eigen zeggen weer helemaal. "Eigenlijk was 2009 mijn laatste echt goede seizoen. Daarna was ik mijn focus een beetje kwijt, onder meer door enkele coachwissels en het project met de ploegboot, en vielen de resultaten wat tegen. Maar nu heb ik de knop weer omgedraaid. De focus is er weer volledig."

Maeyens, die een Finse coach heeft, viert volgende maand zijn 31e verjaardag. Aan een afscheid van de topsport denkt hij voorlopig nog niet. "Na de Spelen neem ik deel aan het EK en het BK, om mezelf zo te verplichten rustig af te bouwen na het olympisch toernooi. In september zullen we dan alles laten bezinken en kijken welke projecten zich aandienen."

"Ik roei omdat ik het graag doe, niet omdat ik er veel geld mee zou verdienen of veel aandacht voor zou krijgen. Maar als ik beslis verder te doen, zal ik wel met mijn vriendin moeten gaan samenzitten. Ik ben 31, zij is 28, dat zijn leeftijden waarop je aan 'settelen' gaat denken. En dat is niet eenvoudig als je zoveel weg bent."

Belga

Foto Photo News: Tim Maeyens op de Spelen van 2008 in Peking

Meer sportnieuws