Achttiende-eeuwse Sandhoeve staat te koop

De achttiende-eeuwse Sandhoeve staat te koop. Het beschermde monument bevat onder meer een bakoven en een haardvuur uit 1770.

jatimmermans

Volgens het bouwhistorisch onderzoek is de Sandhoeve in de Mechelbaan een van de best bewaarde stenen hoeves uit de achttiende eeuw. De hoeve is momenteel in privéhanden. Het gebouw wordt wel regelmatig opengesteld tijdens Open Monumentendag. Op de website van de toeristische dienst van Sint-Katelijne- Waver wordt de Sandhoeve voorgesteld als een van de trekpleisters van de gemeente. Nu staat die trekpleister te koop.

"We willen het gebouw verkopen omdat we dichter bij onze dochter willen gaan wonen. Bovendien is de site heel groot. Het is veel werk om het allemaal te onderhouden, zeker omdat we een dagje ouder worden", zegt de huidige eigenaar Paul Henderickx (58).

De grondoppervlakte van de hele site bedraagt 2660 vierkante meter. De bewoonbare oppervlakte is een dikke 500 vierkante meter, waarvan de helft woonruimte is en de andere helft wordt gebruikt als feestzaal. Die feestzaal wordt nog twintig keer per jaar verhuurd voor communie-, bedrijfs- en familiefeesten. De hoeve werd in 1989 volledig gerenoveerd.

CHRISTOF WILLOCX

Foto Joren De Weerdt

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio