Met fiets naar Zweden voor goed doel in India

Hannes Wyckmans begon in het voorbije weekend aan een groot avontuur. Om een project in India te sponsoren trekt hij met de fiets naar Zweden. Een afstand heen en weer van 4.800 kilometer.

jatimmermans

Hannes Wyckmans is de zoon van Gie Wyckmans, voorzitter van de Nielse cultuurvereniging Rupelkade en tevens lid van de Koninklijke Antwerpse Vereniging van Entomologie (insectenkunde). De 22-jarige loopt school in Karel De Grote-Hogeschool in Antwerpen en volgt er orthopedagogie (leer van de opvoeding van het in groei vertraagde kind). In november trekt hij voor zes maanden naar India, meer bepaald naar het dorp Domkhar Barma.

"Omdat noch in het dorp, noch in de naaste omgeving een school te vinden was, waren de kinderen van Domkhar Barma verplicht zich honderden kilometers verder te begeven om lessen te volgen", vertelt Hannes Wyckmans.

"Om dit te verhelpen werd onlangs in Domkhar Barma een school gebouwd. Er is echter nood aan leerkrachten. Ik heb me voor deze taak opgegeven. Bij aankomst in Domkhar bestaat mijn eerste opdracht erin de specifieke taal van de streek aan te leren. Eens ik de taal onder de knie heb, begin ik les te geven", legt Wyckmans uit.

Vooraleer zich naar India te begeven fietst Hannes Wyckmans naar Zweden, kwestie van wat sponsorgeld te verzamelen. De afstand bedraagt heen en weer nagenoeg 4.800 kilometer.

"Ik zal er ongeveer anderhalve maand over doen", zegt Wyckmans. "Ik ga er van uit dat ik iedere dag zo'n 160 kilometer kan fietsen. Na ongeveer vijftien dagen zou ik in Zweden moeten arriveren. Vrienden wachten me daarop. We gaan daar een tiental dagen kajakken en keer dan fietsend naar huis."

PAUL VAN ROY

Foto Frederik Beyens

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio