1 / 2

Hoe verwerk je een relatiebreuk na je vijftigste ?

Steeds meer koppels gaan op latere leeftijd uit elkaar. En dat zorgt voor heel wat leed. Je bent vaak te oud om nog opnieuw te gaan lenen voor een nieuw huis of appartement, je oude huisje is eindelijk helemaal afbetaald en net zoals jij het wou, je kinderen zijn net het huis uit en de tijd van genieten zou moeten beginnen, niet die van lijden door een scheiding. Hoe ga je om met een relatiebreuk na je vijftigste?

mgeysmans

Bea De Rouck onderzoekt het verschijnsel in haar nieuwste boek 'Uit Elkaar, een relatiebreuk na vijftig'. Uit elkaar is een boek voor en over mensen die de vijftig voorbij zijn en plots weer alleen verder moeten. Omdat hun partner vertrokken is of omdat ze zelf de relatie hebben verbroken. Als je vijftig bent of meer, is de tijd die achter je ligt langer dan de toekomst voor je. Je perspectief op die toekomst is gekleurd door de vele levenservaringen die je meedraagt; En dan is het niet vanzelfsprekend om opnieuw te beginnen. Want hoe anders is het om te scheiden na je vijftigste dan wanneer je jong bent? Hoe verwerk je de breuk met de liefde van je leven? Kan je je nog openstellen voor een nieuwe partner? Welke impact heeft de relatiebreuk op je omgeving en op de kinderen. Om nog maar te zwijgen over de praktische kant.

Bea De Rouck is zelf ervaringsdeskundige en legde al deze vragen voor aan experts zoals sociologen, relatietherapeuten, seksuologen en psychologen.

Bea De Rouck, Uit Elkaar, een breuk na vijftig, Davidsfonds, 17,50 euro.

NIET TE MISSEN