Hardrockcafé De Rots sluit na de zomer de deuren

Hardrock- en metalcafé De Rots op de Melkmarkt gaat in september dicht. Problemen met de huisbaas, boetes en nieuwe geluidsnormen zijn de oorzaak. De hardrockers voelen zich bovendien geviseerd.

jatimmermans

Heidi Janssens van café De Rots hoopt dat ze een ander pand vinden in het centrum. "Het zou heel jammer zijn als het hier echt stopt", zegt ze. "Maar een metalcafé wordt niet graag gezien, hé, dus ik vrees ervoor. Mensen bekijken ons scheef omdat we er anders uitzien, maar we zijn geen ruige hooligans. We houden alleen van andere muziek."

Metalmuziek is behoorlijk hard en omdat er in De Rots veel liveoptredens zijn, verwachten ze met de nieuwe geluidsnormen van minister Schauvliege een probleem vanaf januari 2013. "De basdrums bij een metaloptreden zijn luid en overschrijden het toegestane aantal decibels", weet Heidi Janssens.

Maar er zijn ook nog andere problemen, zoals een conflict met de huisbaas over de staat van het pand. "We hebben in totaal 150.000 euro geïnvesteerd in de zaak. Dat is veel geld. De huisbaas laat het pand verkommeren, dus dat speelt ons parten." De hardrockers voelen zich ook geviseerd. "We hebben al boetes gekregen voor sigarettenpeuken op het terras die er al lagen voor we opengingen."

Bvba De Rots heeft ook nog twee cafés in Sint-Niklaas, die blijven wel bestaan. Heidi Janssens: "Dat zijn kleinere zaken en daarvoor zijn de eisen minder streng. We zoeken in Antwerpen ook iets kleiners. Als dat niet lukt, is het in september afgelopen."

MAAIKE FLOOR

Foto Bert Hulselmans

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio