Politie vindt veertig slangen in studio

Bij een huiszoeking op een piepkleine studio aan de Belgiëlei in Antwerpen heeft de politie zaterdagavond 41 slangen gevonden. Een van de slangen was overleden. De dieren zaten op elkaar gepropt in zeven terrariums. Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek werd ingeschakeld om de dieren op te halen. De reptielen zitten nu allemaal in bakken in quarantaine. Ze worden ontsmet en behandeld omdat ze bloedluizen hebben.

tmas

Het telefoontje van de politie kwam zaterdagavond laat in Opglabbeek binnen. “De dieren leefden echt in schrijnende omstandigheden. Het grootste exemplaar, een boa constrictor van ongeveer 3 meter, zat in een bak van 80 bij 80 centimeter. Een gevaarlijke situatie. Want wanneer de slang zich zou opspannen, zou de glazen bak gesprongen zijn.”

Ook de andere slagen zaten dicht bij elkaar. “Daardoor zijn veel slangen in slechte conditie. De 41ste lag dood in de bak. Die hebben we daar gelaten. De andere slangen transporteerden we in slangenzakken en bakken”, legt Sil Janssen uit.

Het merendeel van de slangen zijn boa’s, pythons en rattenslangen. “Maar er zitten ook drie waterslangen bij waarvan we nog niet weten welke soort het is. Dat zijn we nog aan het uitzoeken.”

Of er sprake is van illegale dierenhandel en of de verdachten in het bezit zijn van de nodige vergunningen en documenten, maakt voorwerp uit van verder onderzoek. De 19- en 43- jarige verdachten mochten voorlopig beschikken.

MM Archieffoto

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio