Mobiele flitspaal nu al succes

De mobiele flitspaal die sinds kort ingezet wordt bij wegwerkzaamheden, blijkt bijzonder efficiënt.

jrosquin

Na vier maanden heeft de politie een balans opgemaakt: agenten registreren 21 keer minder hardrijders als de mobiele flitskast aan een werf staat.

De flitspaal is eigendom van het Agentschap Wegen en Verkeer en wordt sinds april geregeld gebruikt tijdens de meest risicovolle fase van de werkzaamheden. De extra snelheidscontroles moeten ook en vooral de veiligheid van de wegenwerkers helpen verhogen. En dat blijkt zijn vruchten af te werpen.

Fatale ongevallen

Vorig jaar reed nog elke acht seconden een chauffeur te snel voorbij een werf. Nu is dat maar een om de drie minuten, of 21 keer minder. Toch zijn sinds april nog meer dan 7000 snelheidsduivels betrapt langs werven. Vooral bij de werken op de E19 in Brecht en Loenhout worden aan de lopende band automobilisten op de bon geslingerd. En net op die strook waren er in één week tijd drie fatale ongevallen als gevolg van onaangepaste snelheid.

De superflitspaal zal deze zomer ook aan de grote werkzaamheden in Kraainem en Herentals staan. Dit jaar pakt de Vlaamse overheid 140 kilometer weg aan op 14 plaatsen.

PL