N-VA komt op met twee Bart De Wevers

In het Oost-Vlaamse Kaprijke pakt de N-VA uit met een kandidaat met een wel erg ‘originele’ naam: Bart De Wever. “Het enige verschil tussen mij en de voorzitter, is dat ik nog mijn buikje heb.”

jrosquin

Uiteraard zijn er meer verschillen. Bart De Wever uit Kaprijke is tandtechnicus, en geen geschiedkundige. Hij heeft ook maar twee kinderen in plaats van vier. En hij is met zijn 48 iets ouder dan het politieke zwaargewicht uit Antwerpen.

Politieke voorkeur

Hun politieke voorkeur is alleszins dezelfde. “Ik ben vroeger altijd aanhanger van de Volksunie geweest”, zegt de naamgenoot van de N-VA-voorzitter. “De keuze voor de partij van Bart De Wever is dus logisch. Zes jaar geleden had de N-VA me ook al eens gevraagd. Maar toen zag ik dat niet zitten, omdat dat in die tijd niet te combineren viel met mijn job.”

De Wever beseft wel dat hij alleen wegens zijn naam door N-VA wordt opgesteld tijdens de verkiezingen. “De partij hoopt dat dit haar extra stemmen zal opleveren. En ikzelf hoop natuurlijk ook dat het succes van de partijvoorzitter wat op mij zal afstralen.”

"Geen bewuste zoektocht naar naamgenoten"

Tot slot nog dit: de N-VA ontkent dat de partij actief op zoek gaat naar naamgenoten van de partijvoorzitter. “Ik was zelfs niet op de hoogte over het bestaan van Bart De Wever uit Kaprijke“, zegt partijwoordvoerder Jeroen Overmeer. “Misschien zijn er nog wel meer mensen met die naam in ons land, maar durven die zich niet kenbaar maken”, vindt hij.

Kobe Verheyen

Foto: Emiel Tack

MEER OVER Bart De Wever

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio