Bevraging over de A102

Minister Hilde Crevits vroeg gouverneur Cathy Berckx om voor de projecten uit "Poort Oost" procesbegeleider te zijn.De gouverneur nam die taak aan: "om de realisatie van deze grote infrastructuur¬werken op elkaar af te stemmen zal ik de diverse processen zo goed als mogelijk trachten te coördineren en te faciliteren. Door een zo ruim mogelijke open communicatie en participatie moeten zowel het maatschappelijk als het lokaal politiek draagvlak worden gemaximaliseerd."

Wilfried Defillet

Poort Oost bundelt een aantal projecten: de 2e spoorontsluiting haven Antwerpen, ENA Wommelgem ? Ranst, E313/E34, Livan1, Vertakking Ekeren Oude Landen, R11/R11Bis, A102, Oosterweel. Berckx wilt alvast starten met een vragenlijst over de realisatie van de A102. De antwoorden moeten een duidelijk beeld geven van verwachtingen en knelpunten. De vragen gaan over verwachtingen, knelpunten, timing , enz? en mogen door iedereen ingevuld worden die bij dit project betrokken is. Veel tijd is er echter niet want de antwoorden moeten op 16 juli binnen zijn.

Eerder gaf de Adviesraad voor duurzame ontwikkeling en milieu Antwerpen (ADOMA) al zijn standpunt weer. Volgens ADOMA moeten de mobiliteitsprojecten gezamenlijk onderzocht worden en niet apart zoals dat nu gebeurt. De alternatieven moeten ook onderling en gezamenlijk bestudeerd worden. De waardebepaling van de ecosystemen moet integraal opgenomen worden in een globaal plan- MER. En ook aanvullende structuren moeten bekeken worden.

Info: kabinet.gouverneur@admin.provant.be

Wilfried Defillet

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio