Halfbroer Kai-Mook aangekomen in Antwerpse zoo

De Egyptische tempel, de olifantenverblijfplaats in de Antwerpse zoo, is niet lang leeg blijven staan na het vertrek van Kai-Mook en vier andere wijfjesolifanten naar het dierenpark Planckendael in Mechelen. Vrijdag nam een eerste olifantenstier, Budi, zijn intrek in de tempel, volgende week volgt al een tweede. Dat heeft de zoo vrijdag meegedeeld.

drombouts

Budi is een vierjarige, ruim 1.500 kilogram zware, puberende olifantenstier. Hij is een halfbroer van Kai-Mook: ze hebben dezelfde vader.

Budi kwam vrijdag aan uit de zoo van Dublin. Hij zal zaterdag voor het eerst buiten spelen. Budi blijft maar een paar maanden in Antwerpen. In de loop van de winter vertrekt hij richting Denver.

De olifant op doorreis krijgt komende donderdag in Antwerpen het gezelschap van Ming Jung, een vijfjarige olifantenstier uit de zoo van Keulen. In de herfst volgt nog een derde olifant, de vijfjarige Bun uit de zoo van Tbilissi in Georgië.

Olifantenstieren zijn vanaf hun tiende geslachtsrijp. Ming Jung en Bun zullen rond die leeftijd Antwerpen waarschijnlijk verlaten om zich bij een kudde te voegen en zich voort te planten. Het is de dierentuin van het Nederlandse Blijdorp, de stamboekhouder van de bedreigde diersoort, die bepaalt wie er met wie mag paren.

Vijf wijfjesolifanten (Kai-Mook, May Tagu, Phyo Phyo, Dumbo en Yu Yu Yin) verhuisden midden juni van de zoo van Antwerpen naar een gloednieuw en veel groter verblijf in Planckendael. Het olifantenverblijf in Antwerpen zal in de toekomst voornamelijk stieren een thuis geven, zo klonk het al bij de verhuizing.

Belga

Vastgoed

Jobs in de regio