Maaike De Rudder (19) in voetsporen van haar opa

Maaike De Rudder (19) in voetsporen van haar opa

Maaike De Rudder (19) in voetsporen van haar opa

Print
Ere-burgemeester Willy De Rudder (CD&V) komt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober niet meer op. Hij houdt het na 42 jaar politiek voor bekeken. Alvorens een stap opzij te zetten wist De Rudder zijn 19-jarige kleindochter Maaike te overtuigen om in zijn voetsporen te treden.
"Ik wil voor eens en altijd duidelijkheid scheppen over mijn politieke toekomst", liet Willy De Rudder donderdagavond weten. "Ik ben het beu dat er door voor- en tegenstanders daarover tegenstrijdige meningen de wereld in gestuurd worden. Ik zal bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer opkomen."

De Rudder was onder meer 13 jaar burgemeester en 16 jaar schepen in Sint-Gillis-Waas. Zeven jaar geleden nam hij al in schoonheid afscheid als burgemeester om de fakkel door te geven aan zijn partijgenoot Remi Audenaert. "Dat wil ik nu ook doen als gemeenteraadslid. Ik weet dat mijn kleindochter jong is om in de politiek te stappen, maar ze kan op mij en mijn jarenlange ervaring rekenen. Ik zal haar campagneleider zijn. Vanop de 23ste plaats zal zij samen met OCMW-voorzitter Eric De Keyzer en schepen Chris Lippens de CD&V-lijst duwen."

YV

Foto:Gert Cools/ Foto: Ere-burgemeester Willy De Rudder

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio