Minderhedenforum: "Homofobie en stereotiepe relaties samen aanpakken"

"We moeten de strijd tegen homofobie bij moslims koppelen aan de strijd tegen stereotiepe opvattingen over de relaties tussen mannen en vrouwen. Beide hangen samen". Dat zegt Naima Charkaoui (foto) van het Minderhedenforum, de koepelorganisatie van alle etnisch-culturele minderheden in Vlaanderen, in reactie op de cijfers die de enorme homofobie bij moslimjongeren aantonen.

drombouts

"De feiten zijn wat ze zijn. De cijfers van professor Marc Hooghe tonen aan dat ons onderwijs nog onvoldoende methodieken heeft gevonden om homofobie bij moslimjongeren weg te werken door aan te sluiten bij hun leefwereld. In geen geval mogen we er een wij-zij verhaal van maken, geen verhaal van moslims tegen het Westen, want dat leidt tot niets. Gelukkig zijn niet alle moslims homofoob".

Onderwijs

"Als Minderhedenforum proberen wij vooral op de dieperliggende oorzaken te werken: onderwijs en tewerkstelling. Want die homofobie wijst erop dat de jongeren niet goed in hun vel zitten en dat kunnen we alleen maar corrigeren door hun structurele achterstand te verbeteren."

"We steunen ook groepen zoals Merhaba die als moslims binnen de holebibeweging werken en nog maar pas een grote campagne hebben opgezet tegen discriminatie. Wij stapten ook als organisatie van etnisch-culturele minderheden mee op aan de Gay Pride en deden mee aan het fluitconcert tegen homofoob geweld. We zijn er wel degelijk mee bezig."

Lees ook: "Imams moeten homohaat actief bestrijden"

En "Homofobie los je niet op door islamofoob te worden"

En Veel meer homohaat bij jonge moslims

JDW

Archieffoto Bert Hulselmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER