'Vive le Vélo' in het teken van Rob Goris

Karl Vannieuwkerke en de ploeg van het VRT-programma 'Tour 2012-Vive le Vélo' zijn diep onder de indruk door het plotse overlijden van wielrenner Rob Goris. "De ploeg wenst de familie en vrienden van Rob Goris en Katrien Van Looy veel sterkte in deze moeilijke periode", klinkt het donderdag.

Goris was pas 30 jaar en kreeg woensdagnacht een fatale hartaanval. Zijn vriendin Katrien Van Looy (kleindochter van Rik) was bij hem. De ex-renster zat gisterenavond nog samen met Goris in het programma over de Ronde van Frankrijk.

"Rob en Katrien vormden woensdag een fijn koppel tijdens de uitzending aan tafel, en maakten ook achter de schermen indruk op de hele ploeg als vriendelijke en spontane mensen", aldus de makers van 'Tour 2012-Vive le Vélo' in een persbericht. Donderdag brachten ze in de uitzending een eerbetoon aan de wielrenner van Accent Jobs-Willems Veranda's.

De heruitzending van het programma van woensdagavond werd donderdag al geschrapt. Ook zijn alle filmpjes met Goris voorlopig van de website sporza.be gehaald. Verder gingen alle uitzendingen van de Ronde van Frankrijk op radio en tv en 'Vive le Vélo' gewoon door, maar werden er wel inhoudelijke aanpassingen uitgevoerd.

De Tourtalkshow stond donderdagavond stil bij het overlijden van Goris en ook in de liveverslaggeving werd naar de tragische gebeurtenis verwezen.

Belga

Meer sportnieuws